Binnenkort meer over dit onderwerp met grote impact op een leven. Om op de hoogte te worden gehouden via mijn ‘zielenkronkels’ schrijf je onderaan de tekst in. 

Voor alleengeboren twee- of meerlingen geldt hetzelfde als voor iedereen die met een trauma te maken heeft. De meeste mensen hebben alleen jammer genoeg geen idee dat hun klachten vanuit dat drama in de moederbuik komen.

Zij hebben iemand verloren, in de aller-vroegste tijd toen ze nog zo open stonden als zieltje. De 2-eenheid werd doorbroken en daarna was het overleden broertje of zusje altijd in die ooit veilige moederbuik aanwezig.

Tegenwoordig met de vroege controles tijdens de zwangerschap én het meer bekend worden van dit ‘fenomeen’, is het gelukkig steeds vaker mogelijk dat iemand de voor haar passende begeleiding krijgt op een veel eerder tijdstip dan ikzelf (60).

Er is bij begin van een hulpvraag vrijwel altijd een kluwen aan klachten, hulpverleners, vragen, hoop en weer teleurstelling ontstaan. Deze kluwen van pijn kun je langzaam, draadje voor draadje afrollen zoals ik dat deed. Gelukkig kan het ook anders: Zodra ik vermoed dat er sprake is van een alleengeboren twee- of meerling kunnen we kijken of het echt zo is. Daarna kan ook, vaak voorzichtig, begonnen worden bij het begindraadje van de kluwen, bij het overlijden van je broertje of zusje.

Voor de heling op zich neem ik mijn eigen ervaringen mee als een soort hulpbron. Verder gebruik ik mijn helderweten en mijn healingcapaciteiten voor zachtheid en duidelijkheid. De teams waar ik mee werk laten me precies weten wat wanneer mag en kan.

Als mensen dit, vaak stevig weggeduwde, trauma als mogelijke oorzaak beginnen te onderzoeken is de heling al in gang gezet. Er volgt een weg van erkenning, oude wonden helen en dan op het eind ontdekken dat je een broertje of zusje hebt die altijd een rol heeft gespeeld in je leven en dit op de achtergrond altijd zal blijven doen.

Het is een verademing te zien welke mechanismen er ontwikkeld zijn om om te gaan met het verlies van toen. De acceptatie geeft rust in de ogen en is zo belangrijk voor herstel….

ANNEKE
Mijn naam is Anneke Wilbers.
In mijn praktijk voor bewust- en heelwording begeleid ik vrouwen van 35-95 jaar en alleengeboren 2- of meerlingen zodat ze weer Zichzelf kunnen zijn, en het vertrouwen in zich zelf terug vinden.

Schrijf je hier in voor meer 2-wekelijkse Zielekronkels