Ca. 3 minuten leestijd

De spiegel en jij, haat of liefde?

 baby

Nee, dit gaat deze keer niet over puistjes of rimpels. Zelfs niet over grijze haren of een buikje. Dit gaat over iets dat veel invloed heeft op hoe jij je vandaag (en andere dagen) voelt.

 

Voel je je rustig of onzeker over een situatie of gesprek dat eraan staat te komen? Met volgende tips heb je de grootste kans op een fijn verloop van de dag en op een goede resultaat.

 

  • Neem altijd zelf de verantwoording.
  • Kijk jezelf vooraf aan in de spiegel, blijf kijken. Zie je angst? Zie je “mij krijgen ze niet kapot”, of zie je een
    open blik waarmee je zegt dat je jezelf recht in de ogen kunt aankijken?
  • Heb je dat laatste, sterk jezelf daarin: Ik kan mezelf recht in de ogen aankijken. Wat de ander zegt, dat zegt vooral iets over de ander. Ik kan mezelf recht in de ogen aankijken!
  • Kun je jezelf niet recht blijven aankijken dan weet je bewust of onbewust dat er iets niet goed gaat in je houding of gedrag. Wees mild maar absoluut eerlijk daarin, eerst en vooral naar jezelf en pas daarna naar de ander. Neem je verantwoording terug: DIT is mijn rol in het geheel….

Hoe dan ook kun je met een rechte rug de dag en het gesprek in- en weer uitgaan en jezelf recht aankijken in de spiegel. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je je veel energieker blijft voelen dan wanneer je met twijfels de dag begint.

Ik wens jou én de wereld om je heen dat je vaak een mooi mens mag zien in de spiegel!

Liefs, Anneke

Wat knaagt er diep van binnen aan je… waarom voel jij jezelf zo rusteloos. Heb jij ook de vraag “Is dit het nu?” Of anders gesteld “vind jij je leven nog wel leuk?”

Ik begeleid vrouwen van 45+ en alleengeboren 2- of meerlingen zodat ze weer Zichzelf kunnen zijn, en het vertrouwen in zich zelf terug vinden.